tirsdag 14. juni 2011

Blåkul eller ukul?

Siden Helmer jevnt og trutt gjennom dagen har anfall som slår han i bakken, bruker han nå hjelm stort sett hele tiden. Anfallene kommer som lyn fra klar himmel, og nå som han er blitt så flink til å gå, blir fallhøyden desto større.

For å unngå at panne, kinn og hake fylles av blåkuler (eller enda verre; at tennene skades), må har derfor bruke denne ufattelig lite kule hjelmen hele tiden. Helmers tante hadde sett et bilde som var fra 1972 med barn som Helmer, og hjelmene de brukte var identiske! Hva med et ørlite fokus på design og funksjonalitet også for utstyr i hjelpemiddelverdenen? De har ikke en gang greid å sy på et feste a'la sykkehjelm for hurtig av- og påsetting, noe som medfører puls farlig nær maks flere ganger daglig da man skal holde en sprellende, hylende Helmer simultant med at man skal tre reimer gjennom gammeldagse festesystemer. Bare se på dette fortidsmonsteret:

http://www.minicrosser.se/Files/Broschyrer/Toppen.pdf

Dermed en liten oppfording til nevenyttige, kreative sjeler der ute. Helmer og andre i samme uheldige situasjon har akutt behov for en kul hjelm! En hjelm man kan sette raskt på, og som beskytter panne og ansikt samtidig som topplokket får litt luft. Hjelpemiddelmarkedet kunne nok hatt godt av litt fri konkurranse i stedet for innkjøpsavtaler som ser ut til å vare evig med priser som bare et helt hinsides!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar