fredag 21. januar 2011

Ting Tar Tid

Helmer skulle i utgangspunktet få lagt inn shunt 12. januar, men siden det ble infeksjon i operasjonssåret i magen i jula, ble det utsatt til 27. januar. I dag ringte de fra kirurgisk avdeling og sa at det måtte utsettes enda en uke til 2. februar fordi det var kommet inn noe som haster mer. Det er kanskje like greit, for såret på magen har fortsatt ikke grodd... Det som er litt dumt er at jo lenger vi venter, jo nærmere kommer vi Sigrids kneoperasjon som er satt opp den 8. februar. Får bare håpe at nr 1 kommer seg ut av sykehuset før nr 2 må inn...

Det Helmer skal gjøre er altså å legge inn en shunt, det vil si et dren som skal drenere væske vekk fra hodet for å lette på trykket der inne. Hjernen og nervebanene i ryggraden er omsluttet av en væske kalt cerebrospinalvæsken. For å drenere vekk denne væsken kan man legge et dren i et av hulrommene i selve hjernen (VP shunt) eller i det som kalles subarachnoidalrommet rundt nervene i ryggraden (LP shunt). Det siste inngrepet er forbundet med mindre risiko, så de har derfor bestemt seg for å gjøre det på Helmer. Når det nå enn blir... Og sånn går no dagan!

I mens må vi fortsatt bare vente i spenning for å se om en slik operasjon vil gjøre livet lettere å leve for Helmer, eller om den bare føyer seg inn i rekka av meningsløse plager vi påfører han.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar