mandag 5. desember 2011

Julegavetider

Det kan ofte være vanskelig å komme opp med gode ideer i disse julegavetider, men da er det helst i forbindelse med innkjøp til voksne mennesker som egentlig har det de trenger og knapt nok har plass til mer i skuffer og skap. Når det gjelder gaver til ungene, er vanligvis utfordringen å begrense seg.

Helmers søstre har sittet og bladd i alle lekekatalogene som betimelig dumper ned i postkassen om dagen, og de har skrevet uendelige lister med ting (ræl) de ønsker seg. Det kan til og med hende at jeg kryper til korset, ruller ned rødstrømpene og kjøper rosa, dillete lego til Helmers storesøster, siden det er det hun aller helst vil ha (får trøste meg med at bygging er bygging uansett farge på klossene...).

Hadde Helmer vært en frisk 4-åring, hadde nok hans liste også vært lang, og lenger enn lang. Men hva i all verden kjøper man til en gutt som aller helst vil sitte å spise og riste på lekebilene sine dag ut og dag inn? Som bildet tydelig viser, er Helmers biler riktig nok forbruksvarer (i likhet med alle gensere og jakker som han også spiser opp), men det er uansett ikke det man ønsker å kjøpe til sønnen sin hver eneste jul og hver eneste bursdag. Vi har prøvd oss med et utall andre fristelser som for eksempel elektrisk piano, diskokule (for sansestimulering), en fiffig høytalergris som stort sett bare kommer til sin rett på Vintervolls julebord, en kul gåbil med mange lys- og lydeffekter og en saccosekk han kunne slappe av i, men som Silva har tatt hevd på. Med tromma han fikk av sin gammelonkel som et hederlig unntak, ender han stort sett alltid opp med å sitte og spise på bilene sine.

Så stakkars deg Helmer; du ender nok opp med klær og lekebiler til jul i år også. Jeg lover å slå på stortromma hvis du en dag ønsker deg noe skammelig dyrt!

PS! Gode tips mottas med takk.

2 kommentarer:

  1. Heh! Jeg trodde det var et skryteinnlegg, og at bildet (helt sant) var en sjokoladebil du holder på å lage med marengshjul!

    Men jeg skjønner poenget ditt, og har dessverre ikke noe tips....

    SvarSlett
  2. He, he :D Den dagen kommer aldri Lisa!

    SvarSlett